75 Peraturan Bola Bingo Dan Cara Bermain Panduan

Bola

Cara Bermain 75 Bingo Bola

75-Ball Bingo adalah cara yang paling biasa untuk bermain bingo, berdasarkan versi permainan tradisional Amerika Utara. Diperkenalkan pada skala nasional pada tahun 1930-an oleh pengeluar mainan Edwin Lowe, 75-Ball Bingo dengan mudah merupakan salah satu permainan yang paling popular di antara semua peringkat umur di Amerika Syarikat dan seterusnya.

Tidak sukar untuk belajar bagaimana bermain 75-Ball Bingo.  mega888  anda boleh membaca nombor, anda boleh bermain. 75-Ball Bingo adalah permainan nasib, tidak melibatkan kemahiran sebenar.

Cara Bermain 75 Bola Bingo: Nombor

75-Ball Bingo dimainkan dengan bola bernombor 1-75, umumnya ditarik secara rawak dari mesin yang menggunakan hembusan udara untuk membawa satu bola ke permukaan pada satu masa. Permainan 75-Ball Bingo yang lain melibatkan undian nombor elektronik, di mana program perisian menggunakan RNG (penjana nombor rawak) untuk memilih setiap nombor secara rawak.

Angka-angka tersebut ditampilkan di layar, dijelaskan kepada semua pemain.

Cara Bermain Bingo 75-Bola: Kad

75 Bola Kad Bingo terdiri daripada 25 kotak dalam grid 5×5. Dataran tengahnya adalah Ruang Bebas, bertanda “PERCUMA”. Petak ini ditandakan dengan serta-merta untuk membantu melengkapkan sebarang corak Bingo 75 Ball yang mungkin anda mainkan. (Lihat “Cara Bermain Bingo 75-Bola: Corak” di bawah)

Terdapat 5 lajur di bawah, masing-masing dilabel dengan huruf; BINGO. Setiap lajur akan mengandungi 5 nombor rawak (atau 4 angka untuk lajur N, kerana Ruang kosong) dalam julat 15 nombor. Lajur pertama, B, hanya boleh mengandungi nombor antara 1-15; lajur I 16-30; lajur N 31-45; lajur G 46-60; lajur O 61-75.

Cara Bermain 75 Bola Bingo: Corak

Perbezaan terbesar antara 75-Ball Bingo dan sepupunya dari Eropah, 90-Ball Bingo, adalah permainan corak bingo. Oleh kerana kad Bingo 75 Ball mempunyai grid nombor rawak 5×5, terdapat ratusan corak yang dapat diterapkan. Ini merangkumi angka, huruf dan bentuk, seperti cawan kopi, payung atau kapal terbang, serta perkara seperti bingo dan seluar 4 sudut.

Coverall sering dimainkan sebagai permainan bingo jackpot dengan hadiah yang lebih besar dipertaruhkan. Pemain harus menutup setiap petak di kad bingo mereka untuk menang.

Cara Bermain Bingo 75-Bola: Memainkan Permainan

Untuk bermain 75-Ball Bingo, pastikan anda mengetahui terlebih dahulu corak bingo yang sedang dimainkan (ia harus dipaparkan di atau di sebelah skrin di mana angka-angka tersebut ditampilkan). Setiap kali nombor dipanggil, pemain akan memeriksa kadnya untuk mendapatkan nombor tersebut. Sebagai contoh, jika B-13 dipanggil, pemain melihat di lajur B untuk 13.

Setiap kali nombor yang disebut muncul di kad, ia dihiasi dengan penanda berbuih busa, yang disebut pengikat.

Cara Bermain Bingo 75-Bola: Menang

Untuk memenangi permainan 75 Bola Bingo, yang perlu anda lakukan ialah melengkapkan corak bingo yang dimainkan pada satu kad bingo. Setelah semua angka dalam corak dihiasi, berteriak “Bingo!” orang pertama yang mengecam corak lengkap dengan betul dan menjerit “Bingo!” memenangi pertandingan.

Cara Bermain 75 Bola Bingo: Bingo Dalam Talian

Bermain 75-Ball Bingo dalam talian jauh lebih mudah daripada versi langsung, walaupun ia tidak membuat jantung anda berdegup dengan cara yang sama. Ini kerana pemain tidak perlu melakukan apa-apa. Ciri Auto-Daub membolehkan anda menandai semua kad bingo dengan serta-merta, dan perisian itu menyebutnya “Bingo!” untuk pemenang secara automatik. Anda boleh mematikan Auto-daub untuk pengalaman bingo langsung yang lebih realistik.

Sebilangan besar pemain memilih untuk memastikan ciri Auto-Daub diaktifkan kerana ia membolehkan mereka mengambil bahagian dalam sembang bingo dalam talian, atau bermain permainan sampingan seperti slot, poker video dan permainan gaya kasino yang lain. Ini membantu menghilangkan kebosanan permainan Bingo 75-Bola standard dengan gangguan yang lebih menghiburkan, terutama bagi pemain bingo dalam talian yang gemar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *